Dr Joachim Riems

Dr Joachim Riems

Ik heb mijn master in de geneeskunde behaald in 2011 aan de UCL in Sint-Lambrechts-Woluwe, waarna ik verhuisd ben naar Utrecht (Nederland). Mijn passie voor oogheelkunde en met name voor de oogheelkundige chirurgie hebben zich tijdens mijn opleiding bevestigd. Zodoende behaalde ik in 2017 mijn oogartsendiploma in het UMC Utrecht dankzij mijn opleiders, onder andere Pr S. Imhof en Dr H. Brink.

Na een subspecialisatie van 6 maanden in de refractiechirurgische oogkliniek de Heuvelrug in Zeist (Nederland) ben ik met mijn echtgenote naar het frans overzees gebied La Réunion verhuisd, gelegen tussen de eilanden Madagaskar en Mauritius, waar er een enorme nood aan oogartsen heerst.

Na 4 jaren in het tropisch klimaat van La Réunion, zijn wij verhuisd naar Antwerpen, waar ik in 2022 de praktijk van mijn vader overgenomen heb. Refractiechirurgie is zich stevig aan het ontwikkelen de laatste jaren in België en ik verdiep mij continu in de nieuwste technieken en mogelijkheden om mensen van hun bril of contactlenzen af te helpen.

Dr Joachim Riems.

oogoperatie dr riems

Dr Joachim Riems is gedeconventionneerd maar geaccrediteerd, dit laatste betekent dat hij een doorlopend opleidingstraject volgt waardoor het ziekenfonds de consultaties, de behandelingen en de ingrepen voor de patiënt beter vergoedt.

Dr Joachim Riems is lid van verschillende oogartsenassociaties:

  • SOOS (Oftalmologisch Syndicaat)
  • BSCRS-BCLSO (Belgian Society of Cataract and Refractive Surgeons)
  • OB (Ophthalmologia Belgium)
  • BGS (Belgian Glaucoma Society)
  • ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons)
  • AAO (American Academy of Ophthalmology)